De Arbeidsrecht Advocaat: de diensten van dé advocaat voor arbeidszaken

advocaat arbeidszaken

Als Arbeidsrecht Advocaat helpen we je met diverse arbeidszaken, die te maken hebben met het arbeidsrecht, zoals de arbeidsovereenkomst, de ontbinding of aanpassing daarvan, ontslag, arbeidsongevallen en arbeidsconflicten. Heb je bijvoorbeeld hulp nodig bij het opstellen of controleren van een arbeidsovereenkomst? Of wil je bijgestaan worden bij een arbeidsconflict met je baas? Als Arbeidsrecht Advocaat helpen we je bij dit soort zaken. Door onze jarenlange ervaring kennen we de wetten en regels als geen ander. Wil je weten wat we allemaal voor je kunnen betekenen? Lees hieronder dan snel verder.

Dé advocaat rondom arbeidszaken: onze diensten

Bij ons krijg je een persoonlijke behandeling die het beste aansluit bij jouw situatie en bij jouw mogelijke rechten. Soms betekent dit dat we als advocaat voor arbeidszaken adviseren of onderhandelen en in andere gevallen procederen we juist. Dit ligt natuurlijk aan de situatie. Een aantal belangrijke arbeidszaken waarbij we je kunnen helpen:

  • Hulp bij een arbeidsovereenkomst: het onderhandelen, opstellen, controleren of aanpassen van de inhoud van de arbeidsovereenkomst. 

  • Hulp bij het beëindigen van de arbeidsovereenkomst: beëindiging door werkgever of werknemer en de onderhandelingen rondom een vaststellingsovereenkomst en de transitievergoeding

  • Ondersteuning bij diverse arbeidsongevallen en vordering van een passende schadevergoeding. 

  • Arbeidsconflicten tussen werknemer en werkgever rondom arbeidszaken, zoals arbeidsongeschiktheid, ziekte, re-integratie, verzuim of onderwerpen die te maken hebben met het coronavirus.

Hulp bij je arbeidsovereenkomst

De Arbeidsrecht Advocaat helpt je bij allerlei arbeidszaken rondom een arbeidsovereenkomst. Of dit nu gaat om een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, een nul-uren of flexcontract. Van de hoogte van het salaris tot andere arbeidsvoorwaarden, zoals de vakantiedagen, een laptop en ouderschapsverlof. 

Maar dat is nog niet alles: De Arbeidsrecht Advocaat adviseert bij het opstellen van de arbeidsovereenkomst, zodat deze aan de wensen van de werkgever én werknemer voldoet. Ook helpen we bij het controleren, opzeggen en beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Wij zorgen ervoor dat het contract actueel blijft en in lijn met de wetgeving.

Ontbinding van de arbeidsovereenkomst

Voor zowel de werkgever als voor de werknemer is het mogelijk om de arbeidsovereenkomst te beëindigen met wederzijds goedvinden of bij de rechter te laten ontbinden wanneer de partijen het niet eens worden met elkaar. Hoe De Arbeidsrecht Advocaat kan helpen bij arbeidszaken zoals beëindiging of ontbinding, is anders voor werknemers dan voor werkgevers.

Ontbinding arbeidsovereenkomst werknemer

Wil je werkgever je arbeidsovereenkomst laten ontbinden hoewel jij het er niet mee eens bent? Dan helpt De Arbeidsrecht Advocaat met het verdedigen van jouw rechten en het verkrijgen van een passende vergoeding. Jij als werknemer hebt namelijk diverse rechten, zoals het recht op een transitievergoeding en soms ook het recht op een 'billijke vergoeding'. Dit is een extra vergoeding die een rechter aan een werknemer kan toewijzen als de werkgever ernstig verwijtbaar gehandeld heeft. Deze billijke vergoeding komt dan bovenop de wettelijke transitievergoeding. De Arbeidsrecht Advocaat helpt je gedurende het proces bij verschillende arbeidszaken die hiermee te maken hebben.

Ontbinding arbeidsovereenkomst werkgever

Heb je als werkgever te maken met een werknemer met wie je niet verder wilt? Dan kan De Arbeidsrecht Advocaat je helpen om de arbeidsovereenkomst te laten ontbinden of om te kijken naar de mogelijkheid van beëindiging van de arbeidsovereenkomst door middel van een vaststellingsovereenkomst ofwel beëindigingsovereenkomst. Indien je naar de rechter gaat, zal in veel gevallen worden beslist dat er een einde wordt gemaakt aan de arbeidsovereenkomst. Wij staan je als werkgever bij in de voorbereiding van de procedure en bij de procedure zelf.

Oplossingen bij een arbeidsconflict

Het komt voor dat je niet meer prettig kunt samenwerken op het werk. Meestal kunnen dit soort arbeidszaken onderling prima opgelost worden. Soms is dit echter helaas niet mogelijk als gevolg van een heus arbeidsconflict. Heb je een conflict met je werkgever en wordt bijvoorbeeld je salaris niet of veel te laat uitbetaald? Dan kunnen wij je werkgever een pittige brief sturen waarin we namens jou vragen om alsnog het loon uit te betalen. Indien de werkgever blijft weigeren, volgt een dagvaarding en eventueel een procedure. Wij ondersteunen je bij verschillende arbeidsconflicten die gaan over arbeidsongeschiktheid, ziekte, re-integratie, verzuim of het coronavirus.

Uiteraard kunnen wij ook de werkgevers bijstaan wanneer er een onoplosbaar conflict is gerezen met een werknemer. Wij kunnen precies laten weten wat juridisch wel of niet mogelijk is.

Arbeidsongeval: hulp bij je schadevergoeding

Tijdens het werk kan een ongeluk ontstaan waardoor de werknemer niet meer kan werken of er blijvende schade aan overhoudt. Bij dit soort arbeidszaken heeft de werknemer vaak recht op een schadevergoeding. De werkgever kan namelijk voor de schade aansprakelijk zijn. Is er letselschade opgelopen tijdens het werk en wil je als werknemer hier compensatie voor? De Arbeidsrecht Advocaat kan helpen met het vorderen van een schadevergoeding of met het beoordelen of de werkgever inderdaad verplicht is om een schadevergoeding te betalen als gevolg van een arbeidsongeval. 

De Arbeidsrecht Advocaat: een persoonlijke benadering bij arbeidszaken

Heb je hulp nodig op het gebied van arbeidsrecht? Stuur ons dan een bericht met jouw vraag. Wij kijken dan kosteloos én vrijblijvend hoe we je het beste kunnen helpen. Je krijgt van ons direct de algemene voorwaarden en informatie over de tarieven. Soms werken wij met een uurtarief, en in andere gevallen met een vast bedrag. Voor mensen met een smalle beurs gaan we zo goed als kosteloos aan de slag. De Arbeidsrecht Advocaat staat voor iedereen klaar die te maken heeft met diverse arbeidszaken. Neem daarom contact met ons op. 

Previous
Previous

De betekenis van de meest voorkomende termen rondom arbeidszaken